Corona tider


Vad gäller i Corona tider


Vi är inte fria från Corona alla måste iaktta försiktighet.

Nedan är regler som uppdaterats 2022-03-31. Vi skall inte glömma dessa regler även om vi är fullvaccinerade.

Coronapandemin


Nedan är regler som uppdaterats 2022-03-31.

Spaniens hälsovårdsdepartement har tagit steget till att Covid-19 ska betraktas som vanlig influensa. Dessa nya regler gäller från och med 28 mars 2022. Det innebär också förändringar för Golf i Solens regler även om vi intar en konservativ hållning och fortsatt rekommenderar:

 

På golfbanan

 

  1. Sitt gärna ut, på altanen om vädret tillåter.
     
  2. Håll fysiskt avstånd till andra personer – både de du möter innan spelet och dina medspelare i bollen.

 

Om du blir sjuk, stanna hemma

 

  1. Håll dig hemma om du har symtom på sjukdom.

  2. När det gäller diagnostiska tester kommer detta att i Spanien koncentreras till personer över 60 år (gäller alltså de flesta av oss i Golf i Solen) samt för riskgrupper och gravida.Om testet visar att du har Covid-19 kan du, enligt spanska reglerna, gå tillbaka till arbetet, skolan och annan verksamhet om du blivit frisk och det har gått 7 dygn sedan du fick symptom. Du kan betrakta dig som frisk även om du har kvar enstaka, lätta symtom som till exempel lätt hosta, eller lätt snuva. Det baseras på bedömningen att personer med ett normalt tillfrisknande då inte längre kan föra smittan vidare till andra personer.

  3. Har du spelat med Golf i Solen i samband med konstaterad smitta med Covid-19 (3-4 dagar före symptom) ber vi dig att kontakta Golf i Solen.

 

   
Annan familjemedlem eller någon du bor tillsammans med  

 

Om du bor tillsammans med någon som är sjuk i Covid-19 och du själv inte har symptom eller endast milda sådana, är kravet på karantän i Spanien borttaget från och med 28/3 2022. Det finns inte heller något krav på att du ska testa dig.

Vi i Golf i Solen rekommenderar dock att du inte spelar med oss under de första 3-4 dygnen efter det att din familjemedlem insjuknat. Detta, även om du inte själv uppvisar några symptom. Vi har satt dessa rekommendationer på grund av att de flesta av oss är äldre och därmed också skörare.

 

Bästa skyddet. Håll avståndet och tvätta händerna